TVO er med i Sveriges største orienteringsstafet.

Vejles talentfulde orienteringsløbere fra OK Gorm og OK Snab glæder sig til orienteringsstafetten Tiomila, der afvikles ved Göteborg sidste lørdag i april.

Fuld koncentration
Til ungdomsstafetten (for løbere op til 16 år) stiller Team Vejle Orientering med to hold. De i alt 300 hold starter samtidig, men løberne ved ikke, hvornår på banen de skal til de samme poster. En af de store udfordringer er derfor, at koncentrere sig om sit kort og sit eget løb og ikke lade sig trække ud af kurs.
At det svenske terræn med klipper, store moser og kun få stier er meget anderledes end en dansk bøgeskov, gør opgaven ekstra udfordrende.
Ungdomsstafetten består af 4 ture, hvor alle kæmper for, at deres hold klarer sig bedst muligt.

Lørdag aften starter selve 10mila-stafetten. Hvert hold løber godt 100 km orienteringsløb fordelt på 10 ture. Halvdelen af turene foregår med pandelampe og nattens begrænsede udsyn. Her deltager TVOs ældste løbere sammen med trænerne.

At studere gamle kort over området, forestille sig postplaceringer og planlægge mulige vejvalg, er vigtige forberedelser til turen.

Tæt på stjernerne
Tiomila er en prestigefyldt stafet med deltagelse af verdens bedste orienteringsløbere. Ud over udfordringerne under eget løb, er det en oplevelse at se de kendte danske og internationale stjerner i aktion. På stævnepladsen kan tilskuerne se billeder og gps-tracks på storskærme og følge med i, hvad der foregår i skoven, og de kan heppe på deres idoler, når de kommer i mål.