Projekt – Find vej i skolen

OK Snab og OK Gorm arbejder sammen omkring træning af klubbernes unge talenter i TVO (Team Vejle Orientering). Et samarbejde, der startede i 2009.

I 2016 er de to klubber blevet enige om at indgå i et fælles projekt rettet mod kommunens skoler.
Projektet kalder vi: Find vej i skolen.

Formål:
1) at skabe et varigt gensidigt givende samarbejde mellem de to orienteringsklubber og de tilknyttede skoler.

2) at etablere læringsanlæg på alle tilknyttede skoler, der dels kan bruges i faget idræt, men også i andre fag som udgangspunkt for leg, læring og bevægelse i uderummet. Det vil sige, at alle medvirkende skoler får tegnet et kort over skolen. Uden kort ingen orientering.

3) at gøre det nemt for underviserne at inddrage orienteringsløb i undervisningen. På alle skoler bliver der opsat 40 faste poster, og vi tilbyder lærerne et kursus, hvor vi giver eksempler på, hvordan man underviser i basisorientering, og vi udleverer helt nyt modulopbygget undervisningsmateriale, så det bliver let for læreren at undervise i orientering.

Vision:
De to klubber har en vision om, at alle skoler i Vejle Kommune får et skolekort og opsat faste poster og tilbydes kursusvirksomhed, og at enhver skole i Vejle Kommune i fremtiden har et samarbejde med en af de to orienteringsklubber.

Projektet bliver støtte af Vejle Kommune via Åben Skole midler.
Projektet er kommet rigtig flot fra start, og der er allerede her det første år tegnet kort over 13 af kommunens skoler.

Projektet er ikke et egentlig rekrutteringsprojekt, men vi håber da, at der vil være elever, der synes, at orientering er en spændende sport, som de kunne tænke sig at blive rigtig dygtige til.
I OK Gorm og OK Snab og i talentsamarbejdet TVO er der altid brug for nye unge talenter.

Ugeavisen uge 4, 2017

Attachments:
Download this file (Uge 4 - Orienteringsklubberne.pdf)Uge 4 - Orienteringsklubberne.pdf[ ]546 kB