VM i orienteringsløb til Vejle

De to lokale orienteringsklubber OK Snab og OK Gorm bliver medarrangører, når der i 2020 skal afvikles VM i sprintorientering i Trekantområdet.
I forbindelse med afviklingen af dette års VM i Sverige har det internationale orienteringsforbunds kongres (IOF) vedtaget, at tildele afholdelsen af “2020 Sprint WOC” til Danmark, nærmere bestemt til Trekantområdet.
Det betyder, at klubberne OK Gorm, OK Snab, Kolding OK og OK FROS, Fredericia samt Dansk Orienterings-Forbund, Sport Event Denmark og Trekantområdet ved Vejle, Kolding og Fredericia Kommuner står sammen om at sikre, at 2020 Sprint WOC bliver noget helt særligt.
Det bliver en spændende udfordring – og en rigtig spændende mulighed for at præsentere Vejle for sprint-orienteringsløb i verdensklasse.
For vores lokale talenter Magnus Dewett, OK Snab og Josefine Lind, OK Gorm bliver deltagelse i VM 2020 på hjemlig grund det helt store mål.

Fakta:
Dette års VM omfattede både sprint VM eller by VM og skov VM. Fra og med 2019 bliver VM opsplittet, så der i ulige årstal afholdes et “skov-VM” bestående af mellemdistance, langdistance og stafet, mens der i lige årstal afholdes “sprint-VM” bestående af individuel sprint, mix-sprint-stafet og en foreløbig ukendt tredje disciplin.
Fra 2020 afvikles sprint VM således separat fra skov VM, så Trekantsområdet, med byerne Vejle, Kolding og Fredericia som løbsområder, står som arrangører af IOFs første Sprint VM.
På Internationalt plan er der 80 medlemslande i  IOF.
International orienteringssport har i alle årene været meget stærk i Danmark og de øvrige nordiske lande.
VM er uden sammenligning den mest prestigefyldte konkurrence inden for orientering, og der vil også blive afviklet et publikumsløb med over 1000 deltagere.
Det danske sportslige niveau er højt. DOF har ved de seneste tre verdensmesterskaber vundet 13 medaljer.
Det placerer dem i øjeblikket i top tre i verden samlet set. Netop i disciplinen sprint er Danmark pt verdens bedste nation.
Cirka 450 deltagere fra 55 nationer forventes at deltage i VM i år 2020.