Skadet – og hvad så!?

Morten Ørnhagen Jørgensen, OK Snab, er en af TVO’s unge talentfulde orienteringsløbere. Han har en drøm om at blive rigtig god. De bedste danske orienteringsløbere hører til verdens bedste. Tue Lassen og Søren Bobach, begge blev verdensmestre i Skotland i fjor, er naturlige forbilleder for den unge talentfulde løber. Han har mødt dem og snakket med dem, så han ved, at der skal trænes meget og stadig mere, hvis han en dag skal stå øverst på skamlen som verdensmester. Det eneste, der egentlig ikke må ske, er at man bliver skadet.

På trods af gode trænere og god vejledning skete det alligevel. I januar opstod der problemer med knæet. Morten er i en alder, hvor han vokser meget, så det kan knibe at styrke i ledbånd og muskulatur kan følge med og klare den meget træning.

Men som Morten siger: ”Heldigvis havde jeg via TVO på forhånd kontakt til Kristian Birch, EliteVejles fysioterapeut, der har stor indsigt i og viden om løbe- og belastningsskader. Kristian havde tidligere vejledt mig med hensyn til styrketræning og løbestil. Da jeg så i januar fik problemer med mit knæ, betød EliteVejle samarbejdet, at jeg kunne få en konsultation med det samme hos Kristian.
Jeg fik foretaget en grundig analyse og vejledning om min trænings fremadrettede tilrettelæggelse, som jeg var nød til at lægge om, for selv om man er skadet, er det vigtigt fortsat at træne” , pointerer Morten og fortsætter: -” Omlægningen betød reduceret løbetræning, men vægt på styrketræning og alternativ træning. For at aflaste knæet har jeg cyklet både MTB og landevej. Jeg har trænet styrke herhjemme, men har også frit kunnet benytte fitnesscenter Fit og Sund, Vejle, med Kristian Birchs anbefalede øvelser. For at træne løb, er jeg begyndt at løbetræne i vand. Jeg har løbende været i kontakt med Kristian, som har støttet og vejledt mig godt”.